top of page

ONTDEK ONS ARCHITECTURAAL, HISTORISCH EN
EN CULTUREEL ERFGOED

Stuwmeer van Nisramont

Stuwmeer van Nisramont

Stuwdam van 116m lang, 16m hoog. Het meer heeft een capaciteit van 3 miljoen m³, gevoed door de Ourthe. De waterval meet 13m met een gemiddeld debiet van 4,25m³/s. Een voetgangerstoegang leidt naar het meer van Nisramont; een uitgestrekt meer van 47 ha (vissen, zwemmen, kanoën en een wandeling van 14 km rond het meer).

Samenvloeiing van de 2 Ourthes - Engreux

Samenvloeiing van de 2 Ourthes - Engreux

Aan de samenvloeiing van de twee Ourthes (Oost en West), leidt een weg maar ook een voetgangerstoegang naar het meer van Nisramont, een uitgestrekte watervlakte van 47 ha (vissen, zwemmen, kanoën en een wandeling van 14 km rond het meer).

Le Hérou - Nadrin

Le Hérou - Nadrin

Schitterend panorama van de meanderende Ourthe, een wild landschap dat sinds 1937 geklasseerd is, een rotsblok dat ooit volledig ontdaan was van vegetatie en dat aan de basis 80m breed, ongeveer 1000m lang en op sommige plaatsen meer dan 80m hoog kan zijn.

Crestelles - Bérismenil

Crestelles - Bérismenil

Prachtig uitzichtpunt met panoramisch uitzicht op het dorp Maboge, de Crestelles en de meander van de Ourthe. Locatie voor deltavliegen en paragliding op het zuidwesten. Makkelijk parkeren.

Teeltterras - Wibrin

Teeltterras - Wibrin

Aan de rand van het dorp zijn deze teeltterrassen gebouwd op de best gelegen helling, beschut tegen de wind. Het terrein strekt zich uit over 140 meter! Het aantal en de lengte van de muren zijn spectaculair, evenals de staat waarin ze bewaard zijn gebleven.

Gallo-Romeinse villa - Nadrin

Gallo-Romeinse villa - Nadrin

Villa uit de 2e en 3e eeuw na Christus. De opgravingen, waardoor de hypocaust, het centrale verwarmingssysteem uit die tijd, en het voorgeborchte daarvan, de open haard, konden worden bewaard, maakten het ook mogelijk de kelder en de resten van het gebouw bloot te leggen.

Tank US SHERMAN M4A3 - Wibrin

Tank US SHERMAN M4A3 - Wibrin

Achter de kerk in 6666 Wibrin staat deze tank uit de 40/45 oorlog. Deze werd tijdens het Ardennenoffensief in het dorp geneutraliseerd.

Europalia - Filly

Europalia - Filly

Monumentaal beeldhouwwerk in roze marmer uit Portugal, ingehuldigd in 1991. Het bestaat uit een gestileerde portiek in de vorm van een dolmen die naar Europa zijn gericht en waarvan de 12 staten worden voorgesteld door 12 sokkels die doen denken aan menhirs (Bron: M.T. Houffalize-La Roche).

Kapel Sainte-Margueritte en kerkhof - Ollomont

Kapel Sainte-Margueritte en kerkhof - Ollomont

De kapel Sainte-Marguerite d'Ollomont, gelegen op een rots in het hart van een oud Ardens dorp en op het oude kerkhof, is het raadselachtige overblijfsel van een romaanse kerk uit de 11e eeuw.

Le Cheslé - Bérismenil

Le Cheslé - Bérismenil

Deze Keltische vesting diende als veilige haven voor de omringende volkeren in de 7e, 6e en 5e eeuw voor Christus. De site is geklasseerd als belangrijk erfgoed in Wallonië onder de naam archeologische site van Cheslé.

Monument van het fort Vlante - Berismenil

Monument van het fort Vlante - Berismenil

Op weg naar het uitzichtpunt Crestelles, een gedenkteken voor de geallieerde luchtmacht op de plaats waar op 13 april 1944 een vliegend fort neerstortte.

Fange aux Mochettes - Samrée

Fange aux Mochettes - Samrée

De Fange aux Mochettes, die deel uitmaakt van het natuurreservaat van het Plateau des Tailles, is de meest westelijke site van dit prestigieuze geheel. Het is een opmerkelijk veengebied dat, samen met de Grand Passage, het laatste overblijvende voorbeeld is van onontgonnen hoogveen in de regio. www.natagora.be

bottom of page